Početna
Vijesti
Učešće na 22. Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2019

Učešće na 22. Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2019

Privredna komora Brčko distrikta BiH je u saradnji sa Udruženjem poslodavaca Brčko distrikta BiH organizovala učešće zainteresovanih članova obje institucije na 22. Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2019, pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH. Privredni subjekti iz Brčko distrikta BiH su se predstavili na 150 m2 izložbenog prostora. Privredna komora Brčko distrikta BiH, Udruženje poslodavaca Brčko distrikta BiH i J.P. „Luka Brčko“ d.o.o. su se predstavili na zajedničkom štandu od 18 m2, te predstavili propagandni materijal od „Bimal“ d.d. Brčko, J.P. „Putevi Brčko“ d.o.o.
Privredu Brčko distrikta BiH predstavili su:

  1. MG Profil d.o.o. Brčko,
  2. Hidra stil d.o.o. Brčko,
  3. Rattan Sedia d.o.o. Brčko,
  4. GO-DA s.p. Brčko,
  5. Slatka tajna s.p. Brčko,
22. Međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2019 je održan u periodu od 09. do 13.04.2018. godine, a ceremonija svečanog otvaranja je održana 09.04.2018. godine u 11:00 h, kojoj su prisustvovali predsjednici i premijeri iz čitavog regiona.

Na sajmištu u dva paviljona predstavili su se privredni subjekti iz NR Kine, koja je bila zemlja partner ovogodišnjeg mostarskog sajma, BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Mađarske itd.

Ispred Privredne komore Brčko distrikta BiH sajmu je prisustvovala Nevenka Jevrić, rukovodilac opštih, pravnih poslova, izdavanja javnih dokumenata i koordinator Privredne komore Brčko distrikta BiH.

Svim učesnicima 22. Međunarodni sajam gospodarstva Mostar 2019 su podijeljeni letci sa podatcima i obavljen je razgovor o učešću na 18. Međunarodnom sajmu privrede „Brčko 2018“, a svima će biti proslijeđeni pozivno pismo i prijava za učešće na 18. Međunarodnom sajmu privrede „Brčko 2019“.

Tokom sajma, održano je nekoliko značajnih konferencija, stručnih skupova, radionica i okruglih stolova. Na sajmu se govorilo o ulaganjima u BiH, korištenju evropskih fondova, prekograničnoj saradnji, gastronomiji, novim tehnološkim dostignućima, te zapošljavanju osoba sa invaliditetom. Centralnu sajamsku manifestaciju, pratile su i tradicionalne podsajamske manifestacije - Sajam turizma i Sajam knjige i nakladništva.

Među dobitnicima zahvalnica ovogodišnjeg sajma je i Udruženje poslodavaca Brčko distrikta BiH za promociju domaćeg gospodarstva na 22. Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2019.

   

Pogledajte galeriju sa sajma Mostar 2019

Komentar

Važne vijesti

Vijest
Sajam u Mostaru

Učešće brčanskih privrednika na sajmu u Mostaru 2018 ...

V 01
Biznis forum Brčko 2017.

Dana 19.09.2017. godine u 14:00 h u prostorijma Privredne komore Brčko ...

Vijest
Održana je 5. Vanredna sjednica Upravnog odbora PKBD

Održana je 5. Vanredna sjednica Upravnog odbora Privredne

Informacije

  • Pozivamo Vas da pristupite članstvu Privredne komore Brčko distrikta i pridružite se velikom broju preduzeća koja su to već učinila. PKBD BiH

  • Nadamo se da ćete naći svoj interes i mjesto za djelovanje u okviru organa i stručnih tijela Privredne Komore. Ukoliko želite više infomacija o Privrednoj komori, obratite nam se. PKBD BiH

  • Pozivamo Vas da pristupite članstvu Privredne komore Brčko distrikta i pridružite se velikom broju preduzeća koja su to već učinila. PKBD BiH